info@sj-solutions.nl

+31 33 433 34 73

Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR)

Sinds mei 2016 is er in Europa een nieuwe regelgeving in werking getreden, de zogenaamde Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook wel afgekort tot AVG of GDPR). Organisaties en bedrijven worden al getracht hun bedrijfsvoering aan te passen om aan de regelgeving te kunnen voldoen. Echter zal vanaf 25 mei 2018 de verordening ook daadwerkelijk worden gehandhaafd en zal er worden gecontroleerd of de nieuwe regels worden nageleefd. In het geval van overtredingen kunnen er boetes worden opgelegd die kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde jaarlijkse omzet.

Bescherming van persoonsgegevens

De vernieuwde verordening vervangt in 2018 de regels die staan opgesteld in de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens en zal gelden voor heel Europa. Eén van de cruciale punten is dat alle organisaties die persoonsgegevens verwerken hun beleid met betrekking tot deze gegevens moeten vastleggen. Daarin moet tenminste worden vermeld welke persoonsgegevens worden verwerkt, welk doel de gegevens hebben, waar de gegevens zich bevinden, hoe de gegevens worden beschermd en wat de gevolgen zijn als er veranderingen plaatsvinden in de processen waarmee de gegevens worden verwerkt. Ook geldt dan "The Right to be Forgotten" en moeten bedrijven op verzoek persoonsgegevens kunnen verwijderen.

Voorbereiding

Het is gelukkig niet nodig om geschrokken te zijn na de aankondiging van AVG / GDPR. Met de juiste basis stappen en inzet van de juiste tooling is het grootste werk echter al verricht. Dit zorgt voor de handvatten waarmee u compliant zal worden.

SJ-Solutions biedt verscheidene oplossingen aan om uw bedrijf voor te bereiden op de GDPR / AVG. Wij kunnen u adviseren, ondersteunen en uw IT-omgeving optimaliseren waarbij databescherming een prioriteit is. Heeft u interesse, vragen of advies nodig? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor extra informatie over de nieuwe wetgeving verwijzen wij u graag naar Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Fujitsu Select Circle
  • DataCore
  • Commvault Premier Partner Service Advantage
  • Netapp Gold Partner
  • Vmware
  • Serverius
  • Hitachi TrueNorth Partner Gold
  • Cisco
  • Zerto
  • Reduxio
  • Artec
  • Hewlett packard enterprise
  • IBM
  • Afas Software
  • Quantum
  • Acronis
  • Ontrack data recovery
  • Windows Server hyper-v